När man tränar brukar man alltid ha koll på vilka klädesplagg som passar en bäst, därför är det kanske inte heller så konstigt att det har skapats specifika skor och kläder för löpning eller olika sporter såsom handboll, fotboll och innebandy. Kläderna är skapade för att underlätta den fysiska aktiviteten och göra så att du kan prestera på bästa sätt. Länge har man pratat om de rätta löparskorna eller om att köpa kläder som gör luftmotståndet lättare.  Vi på Minfot.se tycker att ett klädesplagg har hamnat lite i skymundan när det gäller träningskläder, och det är strumporna.

toesox_zoe_lifestyle

Men varför är strumpor som är anpassade för fysisk aktivitet så bra för en och ens träning? Jo, för att sportstrumpor är speciellt framtagna för att vara extra slitstarka, transportera fukt, minska muskelvibrationer, ge snabbare återhämtning och ge stöd åt muskulaturen. Vilket gör att du kan optimera din träning samtidigt som du ger dina fötter det stöd de behöver.

Sportstrumpor finns även som bomullsstrumpor, som har många fördelar. De är mjuka, sköna och är tillverkade i material som transporterar bort fukt och håller fötterna torra och fräscha. Genom att strumporna transporterar bort fukt minskar du även smärtsamma obehag på fötterna, såsom blåsor och skavsår. Sportstrumpors passform skiljer sig också från vanliga strumpor, de är bättre formade efter fotens uppbyggnad. Vilket gör att de sitter bättre på foten och samtidigt ger mer komfort.

Skärmklipp

 

När du väljer dina sportstrumpor bör du ha i åtanke vad för träning du utför. Då du bör välja sportstrumpa efter vad du tränar och hur länge din fysiska aktivitet varar. Eftersom det snabbt blir varmt och fuktigt i dina skor. Exempelvis är OS1st strumporna FS6, FS6+ och CS6 är en perfekt strumpa för dig som har löpträning eller crossfit som ditt stora intresse. Långa löprundor och maraton är något som hårt påfrestar både fötter och ben. Strumporna ger en ökad blodcirkulation, minskar muskelvibrationer, ger bättre balans och bidrar till en snabbare återhämtning.

hälsporre

Om du håller på med dans, yoga, pilates, cykling, löpning eller powerwalk passar Toesox strumpor dig bättre. Toesox är sportstrumporna som även är tåstrumpor. Tåstrumporna skyddar dina tår, skapar ett bättre grepp och ger dig en större möjlighet till att använda alla fotens tår. Strumporna ger dig även en bättre balans då den gynna tårnas naturliga rörelser. Ytterligare en fördel med att använda tåstrumpor som sportstrumpor är att de minskar uppkomst till skav mellan tårna och kan även vara hjälpsamt mot fotsvamp.

Skärmklipp

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *