Från att vara ett skodon som uteslutande nyttjades av barn, bönder och stockholmare på semester i Torekov till att bli en moderiktigt sko som funkar både i stan och på fest; det är ingen dålig resa trätoffeln gjort. För inte allt för längesen, i min ungdom, var det inte coolt för fem öre att gå omkring i tofflor, på sin höjd kunde man hasa omkring hemma på tomten med dem men aldrig längre än ut till brevlådan och det fanns inte på kartan att man skulle visa sig bland folk iklädd ett par träskor. Exakt när detta ändrade sig och vad som gjorde förändringen möjlig det vet jag inte men plötsligt sågs trätoffeln lika ofta i Damernas Värld som i tidningen Land och trätoffeln som modeaccessoar var ett faktum. Träskon erövrade (väst)världen och diverse mer eller mindre kända människor sågs gå omkring i högklackade träskor från Sverige. Såhär skrev tidningen Rodeo 2010:

träskorFör många väcks somriga barndomsminnen till liv när träskor kommer på tal. Den älskade trätofflan som skvallrar om ett avslappnat och okomplicerat liv på landet. 2006 startades det svenska märket Has Beens som började producera träskor i olika färger och modeller. Framgången var, till vissas förvånelse, ett faktum. Marc Jacobs visade i höstas en hippie-inspirerad vårkollektion och den självklara skon att sätta på modellernas fötter var en uppdaterad variant av träskon. Några veckor senare är det dags för Chanel att presentera sin vår och det gjorde man med råge.  På Grand Palais, mitt i Paris, hade man låtit bygga upp en gigantisk lada med höskulle och allt. Vad modellerna hade på sina fötter? Träskor med svindlande klack – förstås. 

MOHEDA är idag ledande inom träskotillverkning och ett av få tillverkande skoföretag i Sverige och inför den här säsongen har vi valt ut träskon Betty Pull Up i fyra snygga färger. Lagom hög klack och räfflad undersida för ett bättre grepp. Den stora frågan är bara vilken färg man ska välja. Vad tycker du är snyggast, svart, bordeaux, mustard eller cognac?

Betty Pull Up Svart från Moheda

Betty Pull Up Svart från Moheda

Betty Pull Up bordeaux från Moheda

Betty Pull Up bordeaux från Moheda

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *