Har du ont i tårna, eller har du ont i tårna där leden börjar? Då kan du ha besvär med skräddarknuta.

Skräddarknuta beskrivs oftast som en obehaglig och distinkt smärta vid leden där lilltån börjar. Man kan uppleva smärta när det förekommer någon form av tryck mot området och det brukar även vara svullet. Man kan även känna igen skräddarknuta genom att där är en tydlig utbuktning av leden över det drabbande området.

Majoriteten utav de som drabbas utav skräddarkunta har även besvär med hallux valgus, men det kan även förekomma enskilt. Vid skräddarknuta så uppstår en inflammation i bursan, vid leden där lilltån startar. Inflammationen och smärtan som man känner uppstår till att det har uppstått för mycket tryck över området.

SKRÄDDARKNUTA

  • Smärta i tårna
  • Smärta vid tryck
  • Svullnad, eller tydlig utvbutkning av leden
  • Den smärtande tån är vinklad inåt (varusvinklad)

ont-i-tårna

Anledningen till att man drabbas utav skräddarknuta kan vara svår att hitta, men tryck från skor och ärftlighet anses vara de vanligaste anledningarna. Men de som drabbas utav skräddarknuta kan även få det på grund utav att man har tidigare besvär med hallux valgus eller att har nedsjunker förfotsvalv, vilket skapar en felbelastning.

För att lindra dina besvär i samband med skräddarknuta så bör du använda skor som är rymliga. Vilket gör att man inte får obehagliga tryck och smärta på det drabbande området. Man kan även använda olika former av tåskydd eller andra geleskydd som skyddar det drabbande området.

skräddarknuta

Mabs Tubifoam är ett tubformat skydd som skyddar tån mot friktion och stötar. Skyddet avlastar det ömmande området och är tillverkad av medicinskt poliurethane-skum med en insida i 100% bomullsväv för att ge optimal komfort och avlastning. Du kan läsa mer om skyddet HÄR 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *