Svullna fötter och ben är ett vanligt problem som många lider av. Om du lider av svullna fötter så kan du uppleva obehag och smärta när du går eller står. Den goda nyhetern är att svullna fötter går enkelt att förebygga med hjälp av exempelvis stödstrumpor.

feet-657207_960_720

Svullna fötter och ben uppstår oftast på grund av att man har stått upp länge eller suttit ner under en längre stund och har inte rört benen.Men svullna fötter kan även bero på att det är varmt ute, andra orsaker är även övervikt, hormonförändringar, graviditet, ansamlingar av vätska eller sjukdom.

Anledningen till att svullnaden uppstår beror på att vensystemet i benen inte riktigt fungerar som det ska. När man sitter still under en längre period eller går och står mycket så stockar sig blodet i fötterna och kommer inte vidare uppåt igen. Kombinationen av detta i samband med att artärerna i benen fortsätter att pumpa ner nytt blod i foten gör att venerna får jobba extra hårt för att trycka tillbaks blodet till hjärtat igen.

stödstrumpor fb

Men varför kan då stödstrumpor motverka svullna fötter? Jo, stödstrumpor som även kallas kompressionsstrumpor är ett klädesplagg som motverkar svullnader i benen, skapar ett bättre välbefinnande och samtidigt ger dina ben mer energi. Stödstrumpor är perfekt för dig som har ett jobb där du har mycket belastning på dina ben och får trötta fötter. Att ha svullna fötter ska inte hindra en och skapa smärta eller obehag i vardagen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *