Att välja rätt stödstrumpor i stödstrumpedjungeln är inte alltid det lättaste. Utöver de klassiska modellerna i svart eller vit bomull som man allt som oftast ser finns det flera andra material – exempelvis nylon, bambu och ull. Stödstrumpor behöver heller inte vara färglösa utan det finns även en hel uppsjö av färgglada och mönstrade varianter för dig som vill göra stödstrumpebärandet lite roligare.

Men vilka stödstrumpor passar till vad? Vilka passar bäst till vardags, på jobbet, till träningen eller löpningen, till fest och finare tillfällen samt för flygresa eller graviditet? Egentligen fungerar de ”vanligaste” stödstrumporna (och i detta fallet syftar vi på de klassiska knästrumporna från till exempel Mabs eller SupCare) bra till många tillfällen, men framförallt handlar det om att välja en stödstrumpa som är bekväm för just ditt specifika ändamål. Ibland kanske man önskar någon liten extra funktion eller finess, och då kan det vara bra att känna till utbudet. I detta och kommande inlägg guidar vi er genom vårt sortiment och de olika stödstrumpor som du kan välja mellan för specifika tillfällen.

 

Vardag, arbete & fritid – hemma eller på jobbet, för dig som står, sitter eller går mycket

Svullna, ömma och trötta ben är inte ovanligt efter en lång dag på jobbet eller en dag hemma då man kanske har bestämt sig för att pyssla med något som orsakar påfrestningar för benen. Att stå upp en längre stund kan till exempel ge upphov till en trötthetskänsla i benen. Stödstrumpornas positiva effekter motverkar denna trötthet och gör att du förhoppningsvis känner dig piggare i benen, och du slipper ömma och svullna fötter och ben. Dessa stödstrumpor är även idealiska att använda vid besvär med åderbråck.

 
Mabs Stödstrumpor Original Cotton

Mabs Original Cotton Knee

Den klassiska modellen som passar både dam och herr. Stödstrumporna lämpar sig bra för alla tillfällen som innefattar mycket stillastående och stillasittande samt för dig som går mycket, oavsett om du pysslar med något hemma, på jobbet eller är ute och spatserar på stan en längre stund.

Kompressionsklass 1 (18mmHg)

Mabs Original Cotton finns i färgerna
svart / marinblå / vit / grå+rosa

 

 

Mabs Work Stödstrumpa

Mabs Work

Dessa stödstrumpor ser till utseendet ut som Mabs klassiska Original Cotton-variant, men Work-stödstrumpan är lite tunnare och luftigare, vilket gör den väldigt behaglig att bära. Lämplig att använda hela dagen på jobbet när du står, går eller sitter mycket, vare sig du jobbar på kontor, i butik eller med något helt annat.

Kompressionsklass 1 (18-20mmHg)

Mabs Work finns i färgerna
svart / vit / marinblå / röd / lila

 

 

SupCare Stödstrumpa Prickig


SupCare Bomull & Bambu

Bekväma och något mjukare stödstrumpor som är perfekta att använda i vardagen. Lättare att ta på. Välj mellan stödstrumpor i bomull eller bambu. Bambu bidrar till en mjukare och skönare strumpa som är väldigt behaglig.

Kompressionsklass 1 (15-21mmHg)

SupCare Bomull finns i
flera olika härliga färger & mönster

SupCare Bambu finns i färgerna svart / grå

 

 

Funq Wear Stödstrumpor


Funq Wear Cool Cotton

Stödstrumpor i ekologisk bomull, perfekt för dig som vill ha en klassisk och ändå lite tjusigare stödstrumpa. Smidiga och elastiska tack vare fin ribbstickning och högkvalitativt lycra-material. Förstärkt häl och tå. Passar lika bra på det viktiga jobbmötet som hemma.

Kompressionsklass 1 (15-18mmHg)

Funq Wear finns i färgerna
berry bliss / bling blue / glacier glam
pretty peacock / brilliant black / perfectly purple

 

Kanske har du någon arbetskollega eller vän som ofta klagar på trötta och ömma ben under dagarna? Dela gärna detta inlägg med dem!

I nästa inlägg guidar vi er genom stöd- och kompressionsstrumpor för sport & träning.

 

Fler inlägg i Stödstrumpeguiden:
#1 – En introduktion till stödstrumpor

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *