Ordet ”stödstrumpa” har nog för vissa någonting som klingar lite negativt över sig. Det för tankarna till hudfärgade, bandageliknande och tråkiga strumpor som man hört talas om genom sjukvården och som man helst skulle vilja slippa använda. Men! Faktum är att stödstrumpor inte behöver vara tråkigt – det finns en uppsjö av olika modeller, material, mönster och färger och vi garanterar att även du kan hitta något som du gillar om du skulle vara i behov av ett par. Och ärligt talat – stödstrumpor ser allt som oftast ut som helt vanliga strumpor. Skillnaden, som man skulle kunna säga, är att de har en dold effekt (kompression) som är guld värd för många trötta ben.

Att stå, sitta eller gå längre stunder kan leda till trötta, svullna och ömma ben och fötter. För att motverka detta och ge dina ben mer energi kan du använda stödstrumpor som ökar blodcirkulationen, och därmed minska svullnad och trötthet. Stödstrumpan kan användas i vardagen och gör att du känner dig piggare och lättare i benen, och underlättar exempelvis en hel dags stående eller stillasittande på jobbet, vare sig du sysslar med kontors- eller butiksarbete, eller något helt annat.

Fler tillfällen då användning av stödstrumpor kan vara lämpligt:

Åderbråck – att lindra eller förhindra uppkomsten av åderbråck om du till exempel har anlag för detta
Flygresa – använd stödstrumpor för att minska risken för blodpropp under längre flygresor
Graviditet – lindra och motverka trötta ben och fötter vilket är vanligt under en graviditet
Löpning/träning – med piggare ben kan du prestera snäppet bättre och även få en snabbare återhämtning efteråt

Färgglada stödstrumporMinfot.se finns stödstrumpor i flera olika modeller och material för alla tänkbara tillfällen. De varumärken som finns tillgängliga i samband med att detta inlägget skrivs är Mabs, SupCare, Gococo och Funq Wear. Här finns färgglada, mönstrade stödstrumpor och även de lite mer klassiska, diskreta varianterna för dig som föredrar det. Alla stödstrumpor i vårt sortiment är i kompressionsklass 1 (mer om detta i ett kommande inlägg).

I nästa inlägg kommer vi att guida er mer noggrant genom vårt sortiment och även lista vilka stödstrumpor som passar till vad.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *