winterrunning

Löpträning är minst lika härlig på vintern som resten av året. Varken hala vägar eller kalla vindar är något hinder för att fortsätta träna som vanligt. Med rätt kläder och bra på fötterna springer du precis som vanligt. När det gäller kläder är den gamla lager-på-lager-principen oslagbar. Tunt närmast kroppen som håller dig torr, utanpå det ett lager som isolerar, förslagsvis i fleece- eller yllematerial och sen till sist ett lager som skyddar mot vinden. Fem minusgrader kan kännas som femton om det blåser kraftigt så det där sista lagret är extra viktigt då. Mössa och vantar är också viktigt eftersom en stor del av värmen försvinner via huvud och händer. Är det riktigt kallt (kallare än -10 grader) brukar jag dessutom knyta en sjal över näsa och mun, då blir det lättare att andas in den isiga luften även om man lite ser ut som en eventuell rånare. Det finns speciella andningsmasker (som gör att man ser ut som Darth Vader istället) men någon sådan har jag aldrig provat.

När det kommer till vad man ska ha på fötterna när man springer på snö och kanske isiga vägar är det min erfarenhet att ett par broddar fungerar lika bra som dubbade skor och är väldigt mycket mer prisvärda. Springyard har broddar för alla tillfällen och SportGrip är utmärkta för dig som springer, vare sig du bara joggar några kilometer i veckan eller löptränar ett par mil om dagen (!). Här hittar du Springyards sortiment hos oss med broddar för hala stadsgator, snöiga vintervägar, grova kängor eller höga klackar. 

SportGrip från Springyard

SportGrip från Springyard

160112

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *