Vi på Minfot.se älskar skosnören. Skosnören finns i alla möjliga färger former och material och med nya skosnören så kan du verkligen ge dina skor ett nytt liv. Därför har vi valt att samla lite rolig fakta om skosnören som du kanske inte kände till sedan tidigare.

plastic-tip-shoelace-called_ceda4ac06d613cb9

Man vet faktiskt inte exakt när skosnören uppfanns men man gissar på att det var cirka 2000 år f.Kr som antika mesopotamierna använde bitar av läder som de hade under sina fötter för att skydda mot skador och smuts. De fäste läderbitarna genom att vira ett snöre runt foten och fotleden så att läderbiten hölls på plats

Skosnören gjordes ursprungligen av läder, bomull eller rep men idag är de flesta skosnörena tillverkade av bomull med syntetiska fiber.

En populär myt om skosnören är att soldater som slogs för Storbritannien och japanska trupper använde sig av olika typer av snörning. När soldaterna kröp på marken kunde de, genom att studera andra soldaters skor och snörning avgöra om de var allierande eller fiender. Därför var det extra viktigt att knyta sina skor på rätt sätt, då det kunde betyda skillnaden mellan liv och död. Men om denna myt är sann eller inte kommer att förbli en gåta.

pexels-photo-128298-large

Om du drömmer om skosnören så kan det enligt drömtydning ha flera olika betydelser. Om du drömmer att du knyter skosnören så kan det represntera att du håller på att förbereda dig för något viktigt som komma skall. Det kan också betyda att du vill förbättra dig själv eller att du håller på att ransaka dig själv för att exempelvis ge dig själv ett bättre liv. Men det kan också betyda att du håller på att återhämta dig från en stor utmaning och börja om igen.Färgerna på skosnörena har också visat sig spela roll i historien, även om de flesta idag inte brukar ha någon större baktanke när de väljer skosnören idag. Utan det är ens smak och utseende som står i fokus.

pexels-photo-46086-large

Legenden säger att förr i tiden så bar man vita skosnören i New York och i England för att stå bakom organisationer och tankar som representerade ”Vit makt”. Medan om man bar röda skosnören så stod det för att man stöttade kommunismen och vänsterpolitiken. Det finns även legender som syftar till att om man använde blåa skosnören så betydde det att man hade mördat en polis. De rosa skosnörena ska ha stått för att man stöttar och kämpar för homosexuellas rättigheter i samhället. Men om allt detta är sant eller inte, är också en sak som kommer att förbli ett mysterium.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *