Att ha känslan av ömmande trampdynor eller uppleva smärta i trampdynan är ett vanligt fotproblem, det är det näst vanligaste fotbesväret, efter hälsmärta i Sverige. Majoriteten av de som drabbas utav ömmande trampdynor eller framfotssmärta är kvinnor.

ont-i-trampdynor

Anledningen är att det främst är kvinnor som använder trånga skor, högklackade skor eller andra höga skor som gör att kroppsvikten främst fördelas på trampdynorna. När trampdynorna får så pass mycket vikt på trampdynorna sjunker framfotsbenen och de omliggande ligamenten i foten försvagas. Vilket innebär att hela fotens framfotsstruktur bryts samman och skapar ett övertryck på trampdynan.

Dock så kan smärtan och den ömmande känslan även uppstå på grund av platta skor, där människor som tränar i platta skor eller har arbeten där man står och går mycket. Men även ens vikt kan spela roll, eftersom det kan medföra för stort tryck på fötterna.

Ömma trampdynor och framfotssmärta kan uppstå efter några timmar i för platta skor eller i högklackat. Men känslan av brännande trampdynor kan även kännas efter att man har haft skorna i bara några minuter.

För att lindra dina besvär bör du se över vilka skor du använder. Genom att använda fotriktiga skor så ger du dina fötter rätt förutsättningar. Där du får det stöd, komfort, rymd och stötdämpning som du och dina fötter behöver.

ömma-trampdynor

Mabs skydd för trampdynan är ettt elastiskt skydd för trampdynan med 3 mm tjock geléfyllning som dämpar och lindrar stötarna när du går. Geléfyllningen består till 90% av medicinskt klassad mineralolja.Skyddet är tillverkat i ett elastiskt material och är utformat för att sitta stadigt på foten. Läs mer om skyddet HÄR

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *