Har du fått nageltrång? Nageltrång är smärtsamt och kan även skapa obehag. När du har nageltrång så skär kanten på nageln in i huden, vilket skapar smärta. Det är också vanligt att nageltrång drabbar stortån. Anledningen till att det oftast är stortån som drabbas beror på att när man går och står i för trånga skor, så är det stortån som får ta det mesta utav effekterna.

nageltrång

Men nageltrång kan även även beror på andra saker:

  • Om dina naglar är böjda så har de större sannolikhet att trycka mot huden vid kanterna
  • Nageln har klipps för kort, eller så har den klippts vid hörnen
  • I samband med liktornar som skapat ett extra tryck

När man har nageltrång är det även vanligt att nagelkanten kan bli öm, svullen eller röd och det kan även förekomma vätska. När nageln skär in i huden så kan bakterier tränga in och orsaka en infektion och därför är det viktigt att du behandlar dina besvär så fort som möjligt.

Scholls behandling av nageltrång är en icke-operativ behandling som kan behandla och ge smärtlindring i de situationer där nageln ännu inte har växt genom huden. Behandlingen består av två delar: Aerosolsprejen & Nagelklämman

Steg 1: Applicera kylande aerosolspray
– Rengör och torka den/de berörda nageln/naglarna och avlägsna allt nagellack.
– Skaka aerosolflaskan väl före användning, håll den 10 cm från foten och spraya på det påverkade nagelområdet och den omgivande huden.
– Låt torka i minst 1 minut.
– Applicera upp till fem gånger för att lindra obehag och låt det gå minst 1 timme mellan sprayningarna.

Steg 2: Applicera nagellimmet
– Säkerställ att det finns minst 2 mm nagel som växt över tån för att kunna fästa klämman.
– Öppna flaskan med nagellim och använd borsten för att applicera ett tunt lager lim längs toppen på den påverkade nageln. Var noga med att sätta tillbaka locket på limflaskan efter användning.

Steg 3: Applicera klämman som rätar ut nageln
– Placera klämman på nagelns fria kant och kontrollera att klämmans kanter hakar fast på båda sidor av nageln. (Tips: För först in en hake under nageln, dra sedan klämman över nageln och fäst den andra haken)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *