Compression Superior Electric Blue från Gococo

Compression Superior Electric Blue från Gococo

Enligt en sponsrad artikel i Affärsvärlden.se har nu alltfler män i karriären börjat använda strumpor som ökar blodflödet i benen. I många år har stödstrumpor förknippats med kvinnor som jobbar i vården och människor med medicinska problem som gör att de behöver öka blodflödet i benen. Att strumporna bara finns i beige är också en vanlig fördom, precis som att de är tjocka och helst ska gå långt upp på låret (!). Hursomhelst, det är alltså främst kvinnor som använt dem och det kan förklara den något osexiga konnotationen. Men nu är alltså allt detta på väg att ändras, mycket tack vare att löpningen har ökat explosionsartat och genom den så har männen fått upp ögonen för stödstrumpans alla fördelar. Fast givetvis benämns den i de sammanhangen alltid som kompressionsstrumpa, även om det i många avseenden är samma sak*.

Det vore intressant att ta ett djupare genusgrepp på hela den frågan men vi nöjer oss idag med att vara tacksamma för att så många fler börjat använda vettiga strumpor, både när de tränar och när de arbetar. Här ser du hela vårt sortiment på stöd-/kompressionsstrumpor.

 

Här är artikeln i affarsvarlden.se

*medi.se om vilken skillnaden är på de olika strumporna.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *