Pretty Peacock från Funq Wear. Bild lånad från Pickpack.se

Pretty Peacock från Funq Wear. Bild lånad från Pickpack.se

Alla behöver kompressionsstrumpor! Ja, så säger ett av de företag som säljer just den produkten och det är kanske inte så konstigt men faktum är att om man bortser från alla fördelar man får på köpet så är strumporna väldigt sköna. Sitter ordentligt på benen och passformen är utmärkt. Men det finns som sagt många positiva egenskaper förutom bekvämlighet med just kompressionsstrumpor. Så här skriver Funq Wear:

”Sitter du stilla på ett kontor hela dagarna, eller står och går du på ett hårt golv? Reser du ibland, går på en långpromenad eller är ute på en shoppingrunda? Är du gravid eller har problem med svullna fötter när det blir varmt ute? Du kanske har besvärliga åderbråck eller venösa bensår? Vid alla dessa tillfällen så är kompressionsstrumpor en perfekt produkt.

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor används både i förebyggande och i medicinskt syfte men också inom sporten. Kompressionsstrumpor stimulerar blodcirkulationen i benen och har en mycket god förebyggande effekt mot svullna och trötta ben vid tex graviditet, på flygresan, för dem som sitter eller står och går mycket eller belastar benen på annat sätt.

När det är av medicinskt syfte som vid tex vid svåra åderbråck eller bensår så skall de högre klasserna 2 och uppåt användas, vilket provas ut av en läkare.

På senare tid har kompressionsstrumpor blivit mycket populära inom sporten. Både under träning men kanske speciellt som återhämtning efteråt. Under själva utförandet av sportaktiviteten förhindrar det extra trycket kring vaderna muskelvibrationer i vaderna. Efter sportaktiviteten ökar kompressionsstrumporna blodgenomströmningen i musklerna och gör att musklerna återhämtar sig snabbare och man reducerar på så sätt också träningsvärk.”

Det var längesen som stödstrumpor var det samma som tjocka, beiga strumpor som uteslutande användes av äldre kvinnor i vården (helt och hållet mina egna fördomar), nu används de av både män och kvinnor, på jobbet, på resor och på träning. Det finns strumpor för alla tillfälle. Här hittar du hela vårt sortiment och behöver du hjälp att hitta just den rätta strumpan för dig så hör av dig så hjälper vi till.

Mabs Work Stödstrumpa

SupCare Stödstrumpa Prickig

Sköna strödstrumpor från SupCare

Sköna strödstrumpor från SupCare

Gococo Compression Superior Kompressionsstrumpa

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *