Om du har besvär med högt fotvalv så kan du få besvär med att fötterna gör ont, ömma eller är trötta och stumma.

När du har ett högt fotvalv så får du en tyngre belastning på den främre delen av trampdynan och hälen. Varje gång du går och står så kan dina ben och fötter belastas med upp till 1,5 gånger kroppsvikten per steg. Vilket exempelvis innebär att en man som väger 80 kilo kan belasta sina fötter och ben 120 kilo per steg. Därför är det inte så konstigt att den felaktiga belastningen både skapar smärta och obehag.

hogt-fotvalv

När man har besvär med högt fotvalv brukar man ha ont i:

  • Fotroten
  • Mellanfoten
  • Språngbensleden

Men om man har besvär med högt fotvalv så kan man även få problem med:

  • Inåt-vridning av foten [pronation]
  • Utåt-vridning av foten [supination]
  • Sneda tår [hammartå]

För att lindra och behandla dina besvär i samband med högt fotvalv så behövs skor eller skoinlägg som ger stöd till foten och skapar en jämnare belastning och viktfördelning över fotens yta. Det är viktigt att du använder skoinlägg eller skor med ett hålfotsinlägg.

52bones +Active Premium High Arch Support är ett skoinlägg som är specifikt skapade för höga fotvalv. Skoinlägget ger ett optimerat stöd, stötdämpning som ger komfort till fötterna och ger fötterna en chans att slappna av.

hogt-fotvalv-skoinlagg

Skoinlägget har ett anatomiskt skal på undersidan som ger ett optimalt stöd för både hålfot och häl, samt ett dämpande mellanskikt för avlastning av förfoten. Skoinlägget har även ett extra stöd för det främre fotvalvet med en pelott som avlastar trampdynan och ger en behaglig känsla till hela foten, du kan läsa mer om inlägget här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *