Har du besvär med hammartå? 

Hammartå uppstår när det mittersta partiet av tån höjs upp och tåns främre del böjs nedåt. Det kan liknas vid en kloliknande deformation av tån. Hammartå kan uppstå på grund av att tån tvingas in i en onaturlig position, exempelvis vid användning av för trånga skor, men kan också orsakas av svaga muskler. Balansproblem och smärta kan även uppstå vid hammartå eftersom tån inte är korrekt positionerad.

Om du har hammartå så har du med andra ord en eller flera tår bredvid stortån som är krökta. Hammartå kan uppstå om du har haft för trånga skor. Det är också vanligt att få hammartå för att en tå är mycket längre än de andra och därför lätt kommer i kläm i skon och på så sätt blir krökt. Hammartå gör oftast ont och det kan även uppstå förhårdnader som ömmar.

Det är vanligt att hammartå uppstår på grund av att en tå är mycket längre än de andra och kommer därför lätt i kläm i skon och blir krökt. Hammartå kan även uppstå på grund av hallux valgus, då stortån hårt trycker mot fotens andra tår. Ytterligare en orsak kan vara att fotfotsvalvet är längre än vad det ska vara, då är det även lätt att få hammartå.

Hammer toe correction bandage är ett skydd som hjälper dig att behandla din hammartå – medans du sover. Skyddet är en nattskena som  korrigerar hammartåns felställning under natten med hjälp av två mjuka kardborreband och ett fäste i plast. Samtidigt får du även avlastning för fotens insteg tack vare skumvaddering på plastfästets undersida. Läs mer om skyddet här.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *