Foot fresh & silk från Saicara

Foot fresh & silk från Saicara

Svett i allmänhet luktar oftast inte så trevligt men fotsvett i synnerhet stinker vedervärdigt. Och det är inte bara hormonstinna tonåringar som drabbas utan svetten slår blint och urskiljningslöst och det kan vara både hämmande och besvärligt att gå omkring och lida av varma och kanske illaluktande fötter. På expressen.se hittade vi några tips som vi kompletterade med lämpliga produkter. Håll till godo!

 

  1. BYT SKOR OFTA – Regel nummer ett – byt skor. Ha aldrig samma skor två dagar i rad. Ta gärna med ett par extra skor och byt under dagen. Är skorna riktigt svettiga – låt dem torka ordentligt innan du använder dem igen.
  2. SKIPPA NYLONSTRUMPOR OCH SKOR AV SYNTET – Det är när fötterna stängs in och bakterier bildas som det börjar lukta illa. I nylonstumpor och syntetskor händer just det. Skippa därför dessa! Välj ett par öppna skor, varför inte ett par fina Gizeh från Birkenstock i orange (finns även i andra färger). Om inte – välj i alla fall strumpor i bomull som andas bättre än nylon, här ett par ankelsockar från Ecco. 
  3. LÄGG I EN EXTRA SULA – Går du barfota i skorna är det viktigt att du väljer en sula som går att byta ut när de börjar lukta illa, annars sätter sig lukten direkt i skorna. Bama har speciella sulor som är ultratunna och som håller både fot och sko fräscha hela dagen. Finns både i dam- och herrstorlek. Som extra lök på laxen kan du lägga ett par doftpåsar i skorna. 
  4. TVÄTTA NOGA – Att tvätta fötterna kan låta som en självklarhet. Men visst kommer du ihåg att göra ordentligt rent mellan tårna? Tvätta med tvål och vatten, skölj och torka noga. Här hittar du allt vad du behöver, från svalkande fotbad till väldoftande oljor och fotkrämer. 
  5. DEODORANT FÖR FÖTTERNA – Det finns många olika deodoranter för fötterna, här är Gehwols kräm. 

Lycka till!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *