Fotsvamp är en av de absolut vanligaste fotinfektionerna. Fotsvamp angriper vanligtvis huden mellan tårna, och kännetecknas av klåda som senare leder till att huden blir fuktig, vit, flagar och spricker. Du kan även få sprickor i huden, mellan lilltån och tån som ligger intill. Här hittar du olika behandlingar mot fotsvamp.

Som tur är kan du behandla fotsvamp med fotsvampsbehandling som effektivt dödar fotsvampen. 

Vad är fotsvamp? 

Fotsvamp är väldigt smittsamt och därför är det även vanligt att man blir drabbad av det. Fotsvamp kan spridas genom våta golv, handdukar skor och strumpor. För att undvika fotsvamp bör du tvätta och torka fötterna ordentligt, särskilt noga mellan tårna. Det är även bra att undvika att gå barfota på våta golv i exempelvis simhallar, omklädningsrum och liknande. Genom att använda badskor så undviker du att gå barfota. Badskorna hjälper dig även med att minimera halkrisken på det hala och våta underlaget.

Om du tränar mycket så har du även en större risk att drabbas utav fotsvamp, eftersom svampen trivs bäst i varma och fuktiga miljöer.

Det finns två olika typer av fotsvamp, den vanligaste fotsvampen heter tinea pedis och är i dagsläget en av de vanligaste fotinfektionerna. Denna typ av fotsvamp drabbar cirka 15 % av jordens befolkning. Män är generellt sätt mer mottagliga för att få fotsvamp och chanserna att få fotsvamp ökar även med åldern.

En svensk studie från 2004 visade redan då hade 580 000 av Sveriges befolkning problem med fotsvamp och utan behandling så kan både nagelsvamp, och fotsvamp orsaka stora problem och påverka ens hälsa.

Biocool är ett fotbad som har vunnit flera priser och utmärkelse för att vara det bästa, och mest effektiva sättet att behandla nagel – och fotsvamp. Fotbadet testades i en vetenskaplig studie av tidskriften International Journal of Applied Science and Technology.

Testet som genomfördes visade att Biocool fotbad ger en effektiv förbättring och behandlar både naglar och fötterna. Framgången i fotbadet ligger i att när pulvret blandas med vatten så frisätts syre i en slags syreexplosion som effektivt dödar mikroorganismer. Vilket gör att den dödar all svamp och tar även död på de mikroorganismer som ”gömmer sig” i sår, hudsprickor eller vårtor.

I studien så valde man ut patienter som hade besvär med besvärliga fotvårtor eller fotsvamp som rörde men än 60 % av fötternas hud.

 Bild på före och efter behandling från fallstudien | Källa: International Journal of Applied Science and Technology.

– En kvinna i 70 års-åldern med nagelsvamp och behandlades med BioCool två gånger varje dag under ett år. Efter 1,5 år kunde man inte se någon nagelsvamp på henne. Patienten hade före BioCool-behandlingen testat flera andra behandlingar utan framgång.

– Man i 55-årsåldern med flera smärtsamma vårtor som gjorde det svårt för honom att gå.  Efter sex månaders behandling hade han inga problem med gången och hans vårtor var borta. Enligt mannens podiater måste han regelbundet använda BioCool-behandling för att vårtorna inte ska komma tillbaka.

– Kvinna i 35 årsåldern med nagelsvamp började behandlingen med BioCool i februari 2012 och i oktober 2012 hade kvinnan återhämtat sig helt från sin nagelsvamp. Efter att ha avslutat sin behandling insåg hon att tillfällig användning av produkten kommer att hålla henne fri från nagelsvamp.

– Man i 40-årsåldern med nagelsvamp, började med BioCool och använde det regelbundet i två månader. Efter denna period kände han sig lättad och enligt hans podiater hade mannens fötter återhämtat sig gradvis. Däremot kunde han inte ge sina fötter behandling två gånger om dagen. Istället gör han behandlingen ibland med ett milt resultat.

– Ung kvinna med fotvårtor på båda fötterna hade tidigare testat de flesta behandlingar för vårtor på fötter utan resultat. Efter bara två veckors behandling med BioCool hade kvinnan förbättras och efter fyra månader var hon helt fri från vårtor.

Läs mer om fotbadet här.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *