I det här stadiet luktar de bara hallon och rosor. Det går tyvärr över.

I det här stadiet luktar de bara hallon och rosor. Det går tyvärr över.

”Förbundet Sveriges Fotterapeuter utlyser den 5 maj till nationell fothälsodag och uppmuntrar på så vis svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter. De lokala fotterapeuterna uppmärksammar dagen på olika sätt runt om i landet, många håller t ex öppet hus och ger kostnadsfri rådgivning kring allmän fothälsa och fotvård.”

Alla som någon gång kommit i kontakt med tonåringar under en längre period vet att deras fötter är ett kapitel för sig. De, fötterna, kan ge ifrån sig en odör som mer liknar ett väldigt misslyckat kemiprojekt än nåt annat, det luktar, nej STINKER, äcklig svett, hormoner och en hel del annat odefinierbart. Det spelar liksom ingen roll hur mycket de, tonåringarna, duschar eller byter till rena kläder/strumpor, det STINKER iallafall. Mest synd är det givetvis om dem själva, men även om oss, de närmast sörjande, som tvingas leva i en miljö som närmast påminner om nåt som gått in i väggen och ligger där och ruttnar.

Som sagt, små babyfötter har en tendens att växa. Carl Griffith hade stl 56 (!) när han var 19 år. (Bild från aftonbladet.se)

Som sagt, små babyfötter har en tendens att växa. Carl Griffith hade stl 56 (!) när han var 19 år. (Bild från aftonbladet.se)

Nåja, det går över men under tiden kan det vara bra att veta vad som underlättar. Självklart är det viktigt att ha en bra fothygien (det gäller alla, inte bara tonåringar), att hålla efter tår och naglar, mota fotsvamp i grind och vara snäll mot spruckna hälar. För den rent svettiga delen av problemet finns det till exempel olika fotdeodoranter (finns även deo att spreja skorna med), antiperspirant-fotkräm, olika fotsprayer för att hålla fötterna fräscha och fina och speciella sulor som absorberar fukt och lukt. Här hittar du alla produkter. 

OBS! Vi insinuerar inte på något sätt att Carl Griffiths fötter luktar illa, bilden bara illustrerar en extremt stor tonårsfot.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *