Använder du foppatofflor?

Visste du att den ikoniska foppatoffeln egentligen heter Crocs?

Här är historien bakom om hur Peter Forsberg, en ikonisk ishockeyspelare satte ett helt nytt namn på en amerikans toffel som egentligen heter något helt annat.

foppatofflor

 

Det var när den ikoniska ishockeyspelaren Peter Forsberg drabbades av en skada och fick stora problem med smärtor i hälen som han fick svårt att använda vanliga skor. Han fick då möjligheten att testa Crocs, en amerikansk toffel som är designad i mjukt och stötdämpande material som ger ett skönare och behagligare steg.

foppatoffel

Och där knäcktes idén att ta in Crocs till Sverige och han började då, via sitt företag Forspro importera Crocs till Sverige. För att ge svenskar möjligheten till att börja gå mer skönt och bekvämt. Även om Crocs blev en succé i Sverige så fick tofflorna ett helt annat namn. Under Peter Forsbergs karriär så har han kallats ”Foppa” och det var så tofflorna fick sitt namn.

crocs-foppatofflor

 

Men sedan flera år tillbaks så har Crocs själva hanterat distributionen till Sverige och trots att Peter Forsberg slutade sälja Crocs för flera år sedan så är tofflorna än idag kända som – och kallas ”Foppatofflor” – och trots att det var fler år sedan Peter Forsberg var ansiktet utåt för varumärket så har Crocs forsatt vara en populär toffel som är lika populär som vardagsskor, arbetsskor eller som sköna skor att använda i ishallen. Är du redo att testa ett par? Du kan köpa dem här

foppa-tofflor

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *