Clean & Care från Bama

Clean & Care från Bama

Förr i världen, när jag var liten, då var årstiderna och säsongerna mycket mer tydliga. Nu tycker jag att allt flyter ihop i ett enda, snabbt flöde. Allt går i ett och ofta ligger jag ett steg efter när det gäller kläder och skor. När barnen var mindre blev jag varje år tagen på sängen över att det helt plötsligt blev minusgrader i november och jag inte hade styr på vantar och mössor och tjocka strumpor. Samma sak på våren, ungarna svettades i vinterjackor långt in i april eftersom jag tyckte det var kyligt precis på morgonen trots att det blev tvåsiffrig temperatur så fort solen gått upp.

Som sagt, annat var det när jag var barn, då fanns det en tydlig markering mellan de olika årstiderna, nämligen vädringen. Efter vintern vädrades alla tjocka kläder och vinterskorna rengjordes och putsades innan allt hängde och ställdes undan för säsongen. Likadant ett halvår senare, då såg man till att alla sommarkläder tvättades och luftades för sen hänga undan dem, ja till och med cykeln skulle rengöras inför vinterförvaring. Allt för att det var självklart att ta hand om och vårda sina saker, det gjorde att de höll mycket längre och som bonus fick man uppleva glädjen att, den första varma dagen nästa sommar, kunna gå direkt till garderoben och välja och vraka bland rena och fina kläder. Att dessutom slippa rota runt i garaget och bara hitta en smutsig cykel med punktering och lös kedja när det var dags för första turen, det var värt allt jobb många gånger om.

Ett tips är att börja rengöringen några dagar innan de ser ut såhär.

Ett tips är att börja rengöringen några dagar innan de ser ut såhär.

Jag kommer inte ihåg när jag slutade göra de här viktiga sakerna, förmodligen när jag flyttade hemifrån och ingen sa åt mig längre. Men med stigande ålder och ett ökat medvetande för både ekonomi och miljömässig hållbarhet har jag återinfört omvårdnaden för kläder och skor (man måste börja nånstans, cykeln får vänta). Försöker köpa saker med lite bättre kvalitet som bara blir snyggare och skönare om de tas om hand och får åldras. Och det i sig kan vara ett incitament att verkligen sköta om sina saker eftersom iallafall jag har en benägenhet att bättre ta hand om det som kostat lite mer. Skor är ett utmärkt exempel på det, snygga läderboots är en av mina svagheter och jag har en liten lathund som hjälper mig att sköta om dem.

 

  • RENGÖRING

För att få bäst möjliga effekt av vårdande produkter måste man börja med att ta bort smuts med till exempel Clean & Care från Bama. Applicera skummet och rengör med duk och låt sen torka.

  • VÅRDANDE SKYDD

Personligen har jag mest läderstövlar och är förtjust i Tapirs Läderfett. Lätt att använda och resultatet blir mycket bra. För mocka har Ecco ett bra balsam.

  • UPPSNYGGNING

Med en putsduk kommer man långt, väldigt långt och när det gäller mocka finns det fiffiga små borstar som fräschar upp ytan.

 

Givetvis finns det många andra produkter som ger skorna ett längre liv. Impregnering och skokräm, små fina skovårdslådor och skoblock i väldoftande cederträ. Här hittar du alla de produkterna och många fler.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *