Att träna är enligt många en av de bästa sakerna som finns, vissa praktiskt taget lever på gymmet eller ute i löpningsspåret. Men oavsett om du är den som älskar att träna eller den som bara rör på dig då och då är det viktigt att tänka på vad för strumpor du använder när du tränar.

Faktum är att många tar på sig vanliga strumpor när de tränar och du kanske är en av dem? Men då bör du tänka om. Även om man inte tror att strumpor spelar så stor roll när man tränar så har sportstrumpor en stor inverkan på dig, dina fötter, din hälsa men också din presentation.

traning-sport-strumpor

Men är det så stor skillnad på ”vanliga” hederliga strumpor och sportstrumpor?
Ja, det är det faktiskt. Sportstrumpor är nämligen speciellt framtagna för att vara extra slitstarka, minska muskelvibrationer och ge mer stöd och stabilitet.

Genom att använda sportstrumpor så transporteras fukt effektivt bort från fötterna, vilket gör att dina fötter håller dig torra och fräscha. Genom att strumporna transporterar bort fukt så minskar du även risken att drabbas av smärtsamma obehag på fötterna, som blåsor och skavsår.

sportstrumpor-traningsstrumpor

Anledningen till att sportstrumpors passform skiljer sig från vanliga strumpor. Sportstrumpor är bättre utformade efter fotens uppbyggnad, vilket gör att de sitter bättre på foten och samtidigt ger dig och dina fötter bättre komfort.

Så vilka sportstrumpor ska du välja? Det finns tusentals olika strumpor för fysisk aktivitet och det finns till och med strumpor som är anpassade för olika aktiviteter och du kan hitta strumpan för dig och din träning här.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *