Stödstrumpor är något som du säkert har hört talas om förr och du kanske har trott att endast de omtalade strumporna är för människor med olika hjärtsjukdomar eller för äldre?

Men det är så långt ifrån sanningen. Här är flera anledningar till varför du borde investera i ett par stödstrumpor

stödstrumpor

Förebygga hälsoproblem 
Stödstrumpor har en kompressionsteknologi som gör att de ökar blodcirkulationen och blodflödet genom hela kroppen. Genom att blodflödet får cirkulera som det ska ger det flera olika fördelar och motverkar uppkomsten av åderbråck. Även om åderbråck i sig inte är farligt så kan det ge andra problem som bensvullnad, eksem och bensår. Stödstrumpornas kompression ser till att kärlväggarna inte utvidgas, vilket i sin tur minimerar risken att åderbråck uppstår. Förutom att använda stödstrumpor så är det även viktigt att undvika stillasittande under längre perioder, försöka röra fötterna när man sitter och ha regelbunden träning.

 

Behandla olika fotproblem och hälsorisker

Stödstrumpor är en väldokumenterad metod och det är vanligt att läkare och sjuksköterskor rekommenderar dig att använda stödstrumpor för att antingen behandla, lindra eller förebygga
problem. Tack vare att stödstrumporna gynnar blodcirkulationen i hela kroppen så kan
de behandla olika besvär som:

 

  • Bensvullnad
    Det är vanligt att man upplever att benen och fötterna svullnar och det är även vanligt att man upplever att besvären är som värst på kvällen. De som går och står mycket och utsätter benen för mycket belastning, [som exempelvis personer som jobbar inom vård, skola och omsorg] upplever ofta att benen och fötterna är ömma och svullna efter ett arbetspass.
stöd-strumpor
  • Dålig blodcirkulation och kalla fötter
    Upplever du att dina fötter är kalla? Då kan stödstrumpor vara lösningen!
Om man är kall och frusen så brukar det bero på att man har besvär med dålig blodcirkulation. Genom att stödstrumporna förbättrar blodcirkulationen så hjälper strumporna dig att hålla fötterna i en jämnare och behaglig temperatur. Ett tips är att använda stödstrumpor i ull som är temperaturreglerande, vilket gör att de ger behaglig värme till dina fötter när de är kalla men håller dem svala när det är varma.
  • Förutom att stödstrumporna lindrar och behandlar olika besvär så kan de även förbättra din träning. Stödstrumporna som är anpassade för sport är även designade för att användas vid fysiskt aktivitet. Strumporna är designade i ett extra slitstarkt material som effektivt transporterar fukt och håller fötterna och benen behagligt fräscha och torra. Genom att strumporna transporterar bort fukt minskar även risken att du drabbas av skavsår och blåsor på fötterna.

Eftersom stödstrumporna förbättrar blodcirkulationen så minskar det risken att du ska drabbas av kramp och minskar muskelvinrationer samtidigt som du får en snabbare återhämtning. Så att du slipper den trötta och tunga känslan i benen efter ett träningspass.

stödstrumpor-kompressionn

  • Stödstrumpor som flygstrumpor.
Känner du igen känslan av att dina ben och fötter är tunga eller att de gör ont efter en lång flygresa? Du är inte ensam. När vi flyger så utsätter vi vår kropp för ett klimat som den helt enkelt inte är van vid. När man flyger så är lufttrycket mindre och den kombinationen tillsammans med stillasittande och dåligt utrymme gör att blodet i kroppen får ett sämre flöde. I flygplan är det även vanligt med låg luftfuktighet som gör att kroppen tappar vätska, som i sin tur leder till att blodet tjocknar. Det ökar i sin tur risken att drabbas av blodproppar
Men hur väljer man rätt stödstrumpor?
Det finns en djungel av stödstrumpor på marknaden och att veta vilken stödstrumpa som passar kan vara svårt. Här hittar du stödstrumpor som är anpassade för att både lindra och behandla olika problem. Det finns även stödstrumpor som är anpassade till träningspasset, till jobbet, på flygresan och du kan hitta den stödstrumpa som passar just dig här.
välj-rätt-stödstrumpor
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *