Att drabbas utav nagelsvamp är vanligt och det kan drabba alla. 9 % av Sveriges befolkning har haft nagelsvamp under de senaste 12 månaderna, och nagelsvamp är den tredje största fotvårdssegmentet.

nagelsvamp-behandling

Varför nagelsvamp uppstår

  • Dålig fothygien
  • Vistelse på fuktiga platser som simbassänger och offentliga badhus
  • Skadad hud eller nagel
  • Dålig hälsa eller särskilda sjukdomar som diabetes
  • Om man går i trånga skor som värmer upp fötterna och får dem att svettas
  • Om man har samma skor och/eller strumpor flera dagar i rad.

 

behandling-nagelsvamp

När man har nagelsvamp så brukar det kännetecknas av:

  • Gul/brunaktig missfärgning av nageln
  • Vita beläggningar på nagelns yta
  • Naglarna blir grövre
  • Naglarna är mer ojämna och sköra

 

Nagelsvamp kan drabba alla delar av nageln och uppstår när naglarna blir smittade av svamp. De flesta nagelsvampsinfektioner startat som små infektioner som endast berör en liten del av nageln. Men om infektionen inte behandlas kan den spridas och nageln kan bli helt förstörd, smulas sönder och till sist ramla av. Därför är det viktigt att man börjar behandla nagelsvampen i tid och genomför en regelbunden behandling. För att bli av med svampen så behöver man inte besöka läkare, det finns effektiva behandlingar som du kan göra själv hemma.

 

nagelsvamp-gula-naglar-scholl

Nagelsvampsbehandling från Scholl är ett unikt utformat, receptfri och klinisk testas behandling som effektiv förebygger nagelsvampen och behandlar den.

Behandlingen tränger djupt in i nageln och har en svampdödande effekt. Behandlingen ändrar pH-värdet till en mer sur miljö, vilket gör det svårt för svampen att överleva i. Nagelvätskan i behandlingen verkar genom att tränga in i nageln och reducera svampen där den växer. Vätskan skapar samtidigt en skyddande hinna som förhindrar återkommande infektioner och förebygger samtidigt att svampen smittar.

Nagelsvampsbehandlingen innehåller 5 stycken nagelfilar för engångsbruk i en unik behållare som förhindrar att de använda nagelfilarna läggs tillbaka i höljet, samt en särskilt utvecklad nagelvätska.

 

nagelsvampsbehandling

 

Såhär används produkten:
Fas 1: Behandlingsfas (4 veckor) – För att ta död på nagelsvampen
Vecka 1: Fila nagelytan en gång i veckan. Kasta nagelfilen efter användning. Applicera nagelvätskan dagligen på den infekterade nageln.
Upprepa behandlingen vecka 2, 3 och 4.

Fas 2: Skyddande fas (9 månader) – för att förhindra spridning och att besvären kommer tillbaka
– Applicera vätskan på den infekterade nageln en gång i veckan under 9 månader eller till den missfärgade delen vuxit bort.

I slutet av behandlingsfasen minskar missfärgningen av nageln. Efter 9-12 månader, vilket är den genomsnittliga tiden för en människonagel att växa ut helt och hållet, kommer missfärgningen ha försvunnit och nageln återhämtat sig så att inga tecken på svampinfektion finns kvar, du kan läsa mer om behandlingen här.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *