Fotsvamp som också kallas Tinea Pedis & Athlete’s Foot är en svampinfektion i foten som har orsakats av flera olika svampgrupper som finns på våra fötter och lever på döda hudceller.

Anledningen till att fotsvamp har fått namnet ”Athletes Foot” är för att svampen ofta föredrar fuktiga, varma och instängda miljöer – som exempelvis finns i träningsskor.  Fotsvamp är ett vanligt besvär och drabbar cirka 15 % av jordens befolkning.

fotsvamp-traningsskor

Hur ser fotsvamp ut?

Fotsvamp angriper vanligtvis huden mellan tårna, och kännetecknas av klåda som senare leder till att huden blir fuktig, vit, flagar och spricker. Du kan även få sprickor i huden, mellan lilltån och tån som ligger intill.

Fotsvamp är smittsamt, vilket innebär att man kan drabbas av svampen genom kontakt med andra hudceller som bär på svampen. Därför är det vanligt att drabbas utav fotsvamp i våta och varma miljöer som badbassänger, omklädningsrum, badrum och duschar.

fotsvamp-behandling

 

Hur behandlar man fotsvamp?

Det finns flera olika behandlingar för att behandla fotsvamp. Scholl fotsvampsbehandling är en klinisk testad och receptfri behandling som effektivt behandlar fotsvampen och skyddar huden för att undvika återinfektioner.

behandla-fotsvamp-hemma

Behandlingens egenskaper: 

  • Synliga resultat efter en vecka
  • Effektiv behandling av fotsvamp
  • Användarvänlig dosering med behandlingspennan
  • Skosprejen hjälper mot nya infektioner
  • Kliniskt testad
  • Kan användas från 4 års ålder

Behandlingen består av två delar, en behandlingspenna med en kräm som innehåller ett patenterat extrakt från olivträdet. Extraktet kallas Olile-ActiveTM och tillsammans med skosprejen så behandlar den fotsvampen och skyddar samtidigt fötternas hud. Skorsprejen bidrar även till att förebygga att nya infektioner uppstår.

  • Behandlingspenna: Precisionsapplikatorn ger precis rätt mängd kräm för att skapa ett tunt lager på den infekterade huden. Lätt att applicera, du behöver inte vidröra infektionen och krämen torkar snabbt. De speciellt utformade Olile-ActiveTM skapar en hudmiljö som förhindrar svampen från att överleva och föröka sig
  • Förebyggande skospray: Bidrar till att förhindra återinfektion genom att rengöra skor som kontaminerats av fotsvamp, en vanlig orsak till återfall av fotsvamp.

 

behandla-fotsvamp

Fotsvampsbehandlingen har blivit populär tack vare att den är smidig att använda och ger ett effektivt resultat. Du kan läsa mer om behandlingen här.

När din fotsvamp är behandlad är det bra att undvika att gå barfota på våta golv i exempelvis simhallar, omklädningsrum och liknande. Genom att använda badskor så undviker du att gå barfota. Badskorna hjälper dig även med att minimera halkrisken på det hala och våta underlaget

Om lider du utav smärtsamma symtom och är orolig så råder vi dig till att kontakta din läkare.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/f/a/minfot.se/httpd.www/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *